Sandıklarımızla Değil Sanmadıklarımız İle İmtihan Oluruz


Hayatın hep aynı yönünden imtihan olunacağını zanneden bizler, her vakit yanılır dururuz.
Çünkü hayat her zaman bize farklı yönlerden,en çokta hiç ummadığımız yönlerden imtihan eder. Zülcelal Vel İkram sahibi Rabbimiz bizi her açıdan dirençli kılmak ister. Bunun hikmetini anlayamayan bizler, ‘Gene mi bununla imtihan olacağız?’diye söylenişte bulunarak, isyan bayraklarını çıkarıp ,sallayıp dururuz..

Oysa bizler de biliriz, her imtihandan sonra güzel çiçekler açacağını. Bizim sabrımızı daha da kuvvetlendirmek  için hayatımıza en güzel imtihanları veren Rabbimize, şükretmeyi unutur,o anın sıkıntısının 'sabırsızlığı' ile bağrışıp dururken, işte o anın verdiği ve öğrettiği hikmetleri de unuturuz..


Her şer gibi görülende hayır olunabileceğini,bir yaşanmışlık örneği olarak  ; Hazreti Musa (aleyhisselamdan) öğrenebiliriz.  Hazreti Musa ile Hızır (aleyhisselamın) kıssasını okursak, bir nebze olsun imtihanlarımıza su serpebilir ve ''Buna da şükür Allahım!'' diyebiliriz.

Hayatın bize sandıklarımızla gelmesini beklemekte, bizde ki bir noksanlık..
 Olsun arkadaşım,bir farklılık olsun da bu açıdan da nasıl bakılıyor onu öğrenelim. Asıl olan ''Sanılmayan,beklenilmeyen şeylerin olması.''Çünkü o zaman mücadele ruhumuz çıkıyor. Ve işte o zaman aslan gibi kükrüyoruz!

Buda geçicek,ha geyret! diye telkin vere,vere o imtihanı da atlatıyoruz.
Eskiye dönemedik bari eskilerin fikir anlayışını alalım o vakit. 

Ne deniyordu dedelerimiz?  
''BU DA GEÇER YA HU!''

E,amin inşallah. :) 

Yorumlar