خدای من Ey Allah'ım


Hüznü kırık yüreklerdeki kırıltıları toplama vaktinde bir vuslat var.. Yağmurlu , topraklı sokaklarda eskiyi hatırlatan bir özlem var. Bazen durur bedenimiz, hareket etmeyi çok isterken. Hayat bazen çok üstümüze gelir, bağırmalarımızı herkesin duymasını isterken.. Duymalarımızı duyan biri var. Sadece bir kişi..

Oda;

Ey Hoda.(Ey Allahım)...

Zaten biz hep et parçalarını sevdikçe kaybetmekdik mi bu hayatta? Denizlerin ardındakileri merak ederken, denizi yaratanı düşünemedik. Lakin o hep yanımızda idi, biz denizlerin ardından bakarkende , onu unuturkende..

Bir sonsuzluk istiyoruz, cennet istiyoruz, dünya da mekan istiyoruz. O olsun, bu olsun diye dilimiz ve ve kirli benliklerimiz devamlı birşeyleri isteme peşinde!

 Ölümden bu kadar etkilenirken, bir gün öleceğimizi düşünemedik belkide.


Tefekkürün manasını halen kavrayamadık.Dertler birikirken çürüyen bedenlerimizde dertlerin dermanını başka kollarda, başka yollarda bulmaya çalıştık.

Evet Ey Hoda(Ey Allahım) biz seni unuttuk.

Fakat biz seni unuttuğumuzda sen bizi hiç unutmuyorsun.

 Kulum,''Gel,tövbe et,affedeyim seni.'' diyorsun

 Biz aciz kulların senden bir özür dileme,bir günahlara pişmanlık ,bir tövbe edelim diye düşünemiyoruz bile.

Çayın demini fazla koyunca acılarımızın  gideceğini sandık belkide?

 Sandıklarımız gibi olmadı.  Çünkü acıyı bile  tam kavrayamadık. Kendi saçmalıklarımızı acı sandık belkide? Güneşin doğuşu gibi doğamadık ''islama.''Bir çiçek olamadık,baharda.

 Biz kul olabilmeyi bile beceremedik.

 Haramlarda kavrulduk, yandık, sevdiğimizi sandık.. Oysaki en çok harami sevdalar  acıttı bizim canımızı.

Sen devamlı uyarıp durdun..
Ey kulum gel hakikat benim, ölümsüz benim, hay olan benim, acılarını saracak olanda benim. ..


Duyamadık seni ,belkide duymak istemedik?


Ey Hoda (Ey Allahım) biz namazları bile unutur olduk. Farz namazlara dahi kalkmaya üşenir olduk.Karnım ağrıyor, şu işim var, sonra kılacağım dediğimiz namazları önemsemeden, saatlerce malayani (dünyevi)görüşmelerden sıkılmadık.

Arkadaşlar bir yerlere çağırdıklarında, gitmeye üşenmedik.  Fakat sana gelmeye üşendik Ey Hoda (Ey Allahım) Çünkü bize hep''Allah affeder dediler.''Biz unuttuk mu senin gazabını?

Senin gazabın öyle büyük ki Ey Hoda (Ey Allahım)!


 Bütün peygamberler nefsim der,Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem ,hariç. Peygamberler bile nefsim derken biz kime güveniyoruz Ey Hoda( Ey Allahım) ?


Kaçtık hep birşeylerden , en uzak yerlere gitmeyi istedik.

 ''Kimse olmasın!''

 ''Rahat beni bulsun!'' istedik. Hatta imtehan da olmayalım istedik. Biz çok rahatlığa alıştık. Sana gelmeye çalışırken hep adımlarımıza dünyevi şeyler ekledik. Ne kadar çok anlatsam da geçmeyecek bazı şeyler..
  

Affeyle..

ای خدا ای خدا ای خدا
دیگه دنیا واسه من تاریکه
زندگی کوره رهی باریکه
آخر قصه من نزدیکه
این منم از همه جا وا مانده
از همه مردم دنیا رانده
رانده و خسته و تنها مانده
ای خدا ای خدا ای خدا 
Vesselam..

Yorumlar