Gönül Çalanın Vuslatı قلب

İslam yolunda, Hazreti Süleyman  aleyhisselam, ateşler içinde yanarken ağzında bir damla  su götüren karınca misali olmalıyız. Ömür sermayemizi gün geçtikçe tüketmekteyiz. Diyor ya Peygamberimiz Muhammed Mustafamız (sallahu aleyhi ve sellem) İki günü aynı olan ziyandadır. Bizim kaç gecemiz ziyanda acep?

Bir şeyler için dert edinmeli. Kendi hayatımız dışında olan şeylerden ziyade dert edinmeli. 
Mesela yan komşumuzun aç mıdır yada bir eksiği var mıdır diye düşünmeli. Bir kardeşim anlatıyordu; Dilara abla inanır mısın her daim komşularımızı tanırım, daha yeni öğrendim arka sokaktaki komşu sefalet içindeymiş, her gün biri bir tabak yemek bırakırmış. Hayat ne tuhaf dedim, biz rahat bir şekilde yemeklerimizi yerken yada rahat bir şekilde bazı şeyleri alabilirken karşılaştığımız nice insanların dolu eksiği var. Hatta bizim belki de çöpe attıklarımız onların hayali.
Bilinir mi?
Bilinmez. 
Bir şeyler yapmalı derim, hiç birşey yapmasakda dertlenmeli mesela. Gönüllere girmemiz gerek,girdikten sonra taht kurmak gerek,Peygamberimiz Muhammed Mustafamız (sallahu aleyhi ve sellem) diyor ya müminin kalbi beytullahi, Allah'ın evidir, müminin kalbi. Yerlere göklere sığmadım, mümin kulumun  kalbimin sığdım diyor. İyi düşünmeli bu gönüle girmeyi, kime hizmet ettiğimizi bilirsek, samimi olma konusunda adım da atmış oluruz. Gönülleri Çalalım, vuslatımız ise Allah'a giden yolumuz olsun. Devamlı birçok şeylerden soyutlanarak kendimizi dışlıyoruz çoğu şeyden. 
Benliğimizle baş başa kalınca kurtulmamız imkansız oluyor. Fakat el açan bir duada yer alsak, hayat öyle daha güzel olmaz mıydı?


Çöp Atlamaz Şeyh Atıf dedemiz var bilir misiniz? "Çöpatlamaz" lakabının verilmesinin sebebi şu imiş...Günlerden bir gün Eyüp Sultan’dan Dergâh'a gelmek için bir kayığa bineceği sırada, Eyüp’ün meşhûr meczûblarından Çöpatlamaz Baba nâmındaki zât, iskelede Hazret'in bineceği kayığın baş tarafına üç kere ayağını basar ve "hâlimi sana verdim" diyerek Hazret'e karşı nidâ eder. Hazret, Balat iskelesine çıkınca, tıpkı Çöpatlamaz Baba gibi önüne çıkan çöplerin üstünden geçemez ve her bir çöpü alıp bir kenara koyarak yürümeye başlar. Böylece akranları tarafından ona da "Çöpatlamaz" lakabı verilir...Sadece hayatında böyle bir güzellik yaptı diye ne güzel anılmış. Yolda yürürken  insanlara zarar veren bir taş'ı bile kenara koyarken, bu kuluma  sadaka niyetine  yaz diye  meleklere emir veren Alemlerin Rabbine secdeler olsun. Birşeyler yapmalı, gönüllere girip, gönül çalmalı..



İrfân meclisine erişebilsemVarıp anlar ile görüşebilsemAşkın kervânına karışabilsemYolda bırakmazlar alırlar seniÂşıkların solmaz tâze gülleriZikr ü tevhîd eder dâim dilleriEvliyâullahın doğru yollarıYolda buluna gör alırlar seni


Vesselam..



Yorumlar